Sunday, January 24, 2010

好學的國陣,正在向中共學習

這是一名讀者在《今日大馬》張帖的文章,以下是部分的內容:

Oleh Wan (Putrajaya)

MT Admin,

Saya mempunyai maklumat yang boleh dipercayai bahawa lawatan ke India baru-baru ini oleh Najib dan delegasi Kerajaan (UMNO / BN) ujuan utamanya adalah untuk merekrut secara kontrak profesional IT dan hacker dari India selama 3 tahun . Dianggarkan bahawa lebih daripada 200 orang akan direkrut dan dibayar RM300 juta setahun.

Tugas mereka hanyalah untuk mengancam, memintas dan melumpuhkan blog-blog yang menentang kerajaan.

Oleh kerana Media Perdana dikuasai dan dikawal kerajaan manakala Internet dan blog-blog terletak diluar kawalan atau tidak dapat dikawal oleh kerajaan, kali ini Najib dan UMNO/BN yang telah kehilangan arah akan berusaha habis-habisan untuk melemahkan blog-blog anti-kerajaan dengan bantuan profesional IT dan hacker dari India untuk menghantar virus dan trojan ke alamat IP individu melalui pembekal perkhidmatan Internet Celcom dan TMnet .

Najib, Hishamuddin dan Rais Yatim, bersama dengan beberapa Menteri Kabinet UMNO / BN telah mengadakan rundingan tertutup dengan CEO - CEO dari Telekom dan Celcom untuk membincangkan perkara ini sebelum Najib berangkat ke india.

Tujuan mereka ialah untuk mempengaruhi kata laluan masuk, akses penerbitan tempatan,sistem melambatkan sistem, bahkan hingga memusnahkan data- data di dalam hard disk jika ada yang mengakses blog anti kerajaan dan juga menghalang laman-laman blog daripada menyiarkan berita-berita yang buruk tentang kerajaan.

Perkara ini tidak akan melibatkan blog-blog pro kerajaan kerana pemintasan akan dilakukan berdasarkan alamat IP dan POP Proxy individu. Jadi, jika anda mengakses blog pro-kerajaan, anda tidak akan terjejas.

Najib dan UMNO / BN akan memastikan bahawa Rakyat Malaysia tidak akan dapat mengakses berita dari sebarang portal-portal dan juga blog-blog anti-kerajaan dan laman tersebut tidak akan dapat menyiarkan sebarang berita yang benar tentang salah laku rasuah mereka dan strategi untuk menggulingkan Prakatan Rakyat di Internet .

Rais Yatim, Muhyiddin dan Hishamuddin baru-baru ini telah menyentuh mengenai Blogs, Facebooks, dan Twitters yang dikatakan boleh menghancurkan budaya kita.


來納吉官訪印度,其隱藏功能是為了以每年3億元聘請200名印度駭客,以“協助”國陣政府對付那些反政府的博客,尤其是民聯的博客,這是國陣阻止資訊流通的最主要目的。我的確說得沒錯,國民陣線有意學習中共的手段,來打壓异議人士,封鎖網絡。眼看政權漸漸枯萎,學習中共的“制國”之道符合了國陣的長遠政治利益,這回國陣總算知道了好高騖遠的意義所在,之前的政策都是非常短視的。

萊士雅丁的大馬版“綠壩”搞不成,卻搞出如此的花招,國陣的點子還真多,馬漢順何不妨說說或推銷國陣的花招,這才能証明國陣比民聯厲害嘛,不要再以民聯多花招來貶低國陣了。

我老早就在《民主陣線不易為,國陣轉型當共產黨?》中說過,國陣打壓人權、封鎖網絡言論自由、集會自由、恐嚇异議分子等等的舉動,是一種典型共產主義的行為(不管它是蘇式、朝式,或中式)。而整個國家機關由利益集團操控,超過120萬公務員的官僚主義,連金融海嘯前未受重創的經濟都是由政府和官聯公司主導的,這的確很像大政府主義或大社會主義的國家。